Рекомендації для бізнесу
За результатами моніторингового обстеження підприємств торгівлі щодо дотримання температурного режиму зберігання та реалізації харчових продуктів робочою групою, з метою запобігання масових харчових отруєнь, надаємо рекомендації щодо зберігання та реалізації продуктів харчування у закладах торгівлі на літній період:
🔹 запровадження постачання швидкопсуючих продуктів харчування не більше добової потреби для споживачів;
🔸 забезпечення холодильного обладнання термометрами та здійснення контролю за дотриманням температурних режимів;
🔹 забезпечення дотримання правил товарного сусідства, зберігання харчових продуктів та термінів їх реалізації;
🔸 забезпечення потужними генераторами або іншими засобами енергозабезпечення;
🔹 вилучення з продажу та утилізація харчових продуктів, які зберігались без холодильного обладнання.