Дія

У Броварах відбулося «Свято Олімпійського прапора»

29 липня 2024

В суботу, 27 липня, на стадіоні «Спартак» у Броварах, відбулась урочиста церемонія підняття Державного прапора та прапора Національного олімпійського комітету України на честь відкриття ХХХІІІ літніх Олімпійських ігор-2024, які урочисто були відкриті 26 липня та триватимуть до 11 серпня у столиці Франції – Парижі.
Цей захід проводився за ініціативи Броварської міської ради, Сватівської міської військової адміністрації Луганської області (яка на час окупації перебуває в Броварах) та відділення НОК України в Луганській області.У цьому році збірна команда України бере участь в Олімпійських іграх під гаслом «Thewilltowin» (Воля до перемоги). Збірна України цього разу представлена 140 спортсменами в 23 видах спорту із 32, які входять до програми Олімпійських ігор. Всього на Олімпіаді розіграють 329 медалей.

6 спортсменів будуть представляти Київщину, серед них четверо – Броварську громаду:

- Дмитро ЛОВЧИНСЬКИЙ (бокс)

- Аліна ГРУШИНА (жіноча боротьба)

- Людмила ОЛЯНОВСЬКА (легка атлетика)

- Артур ФЕЛЬФНЕР (легка атлетика)

Луганську область у складі збірної команди України представлятимуть 3 спортсмени: Радомир Стельмах – гімнастика спортивна, Олег Колодій та Анна Письменська – стрибки у воду.




Захід розпочався хвилиною мовчання в пам’ять за загиблими у цій війні – нашими захисниками й захисницями, цивільними й дітьми. Усіма, хто віддав свої життя заради вільної і незалежної України!

Серед почесних гостей «Свята олімпійського прапора» – заступник міського голови Петро Бабич, начальник управління культури, сім’ї та молоді Аліна Ярмоленко, заступник начальника відділу фізичної культури та спорту Михайло Доценко, начальник Сватівської міської військової адміністрація – Олександр Міткевич, уславлені спортсмени Броварської громади, представники легкої атлетки – МСУМК Ольга Голодна, Олександр Корчмід та Сергій Никифоров.




Також на свято завітали вихованці та тренери ДЮСШ відділу фізичної культури та спорту та ДЮСШ управління освіти і науки.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися заступник міського голови Петро Бабич, начальник Сватівської МВА Олександр Міткевич, очільниця Шульгинської СВА Старобільського району Наталія Петренко. Вони привітали присутніх з початком Олімпійських ігор і побажали вдалих виступів нашим спортсменам в Парижі та скорішої перемоги України над ненависним ворогом.

Право підняти Державний прапор України було надано вихованцям броварського СК «Атлет» Ярославі Обручковій та Дмитру Божку, а Олімпійський – вихованцям СК «Воїн» Мілані Ільясовій та Кирилу Запеці.

І на завершення – символічний забіг на одне коло стадіону, в якому взяли участь всі охочі і подарунки для наймолодших учасників – олімпійські щоденники і зошити.

Мешканцю
Управління містом
Бізнес та інвестиції
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux