Дія

У Броварах відбулися відбіркові змагання з плавання Повітряних Сил США 2023

13 грудня 2023

12 грудня у Броварах відбулися відбіркові змагання з адаптивних видів спорту, а саме одного із його видів – плавання, Повітряних Сил США 2023.

Змагання Повітряних сил США (United Air Force Trials 2024) - це щорічні внутрішні змагання з адаптивних видів спорту для ветеранів та військовослужбовців повітряних сил США з травмами, пораненнями або захворюваннями. 

Адаптивні види спорту — це можливість спробувати свої сили у тих видах спорту, якими ніколи не займався або про які думаєш, що вони недоступні через отримане на війні поранення.

Цьогоріч організатори United Air Force Trials 2024 запросили долучитися до відбіркових змагань й українську команду. За результатами національного відбору буде визначено 30 учасників, які наступного року вирушать у Лас-Вегас, штат Невада, США.

Відбіркові змагання в Україні реалізовуються у партнерстві ГО «Ігри Інвіктус Україна», Мінветеранів, ГО «Повернись живим!» та БО «СТРАТКОМ УА».

На урочисту церемонію відкриття змагань завітали почесні гості: Броварський міський голова Ігор Сапожко, начальник відділу фізичної культури та спорту Броварської міської ради Дмитро Рожков, директор плавального басейну «Купава», МСУМК Сергій Бреус, багаторазова чемпіонка та призерка параолімпійських ігор, ЗМС України Олена Акопян та координатор проекту Марина Соколова.

Очільник Броварської громади Ігор Васильович Сапожко звернувся з вітальним словом до учасників:

- Він зазначив, що ми раді вас вітати в нашій громаді, в цьому чудовому басейні, який завжди відритий для Вас! Ви прояв мужності українських чоловіків, справжніх воїнів. Ви є прикладом, як потрібно любити і поважати свої країну і захищати її! Ви є мужні і незламні українці та патріоти!

Ми бажаємо Вам і всім нам миру та перемоги!

Воїнів-спортсменів також привітала уславлена паралімпійка Олена Акопян, яка сама є проявом стійкості, мужності та незламності!

Після чого розпочалися запливи. Загалом у відборі взяло участь 80 спортсменів, різного ступеня ураження отриманого під час бойових дій та з різних регіонів нашої держави. Вони змагалися на дистанція 50м вільним стилем, на спині та брасом та 100м вільним стилем.

Головний суддя змагань – Вадим Домбровський.

Всі учасники загалом стали переможцями, адже їм вдалося перебороти себе, свої травми, знайти своє місце в житті після поранення і зайняти активну громадську позицію. Але нічого не поробиш – спорт-є-спорт. Тому за результатами буде відібрано 30 кращих, які й представлятимуть нашу державу наступного року на фінальному етапі в США.

Бажаємо українським захисникам-спортсменам вдалих стартів та перемог! Все буде Україна!

Мешканцю
Управління містом
Бізнес та інвестиції
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux