Дія

Проєкт “Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній”

13 лютого 2024

Компанії та організації Київської області запрошують до участі в проєкті “Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній

Громадська організація “Центр зайнятості Вільних людей” оголошує набір компаній та організацій Київської області для участі в проєкті, діяльність якого спрямована на інформування та розширення обізнаності роботодавців з Київської області щодо особливостей реінтеграції ветеранів в колективи, розробки програм та рекомендацій щодо організації умов та облаштування робочих місць, інформування колективів щодо особливостей комунікації та взаємодії з ветеранами.

Наразі у лавах Збройних Сил України служать до 20% військовозобов’язаних співробітників більшості компаній. Про це свідчать результати опитування бізнесу, яке провела Європейська Бізнес Асоціація. Кількість демобілізованих бійців в Україні після війни, за оцінками міністерки у справах ветеранів Юлії Лапутіної, може сягнути 4−5 млн людей. При цьому, чисельність працездатного населення суттєво зменшиться — до 11, 7 млн. осіб у 2024 - 2032 роках (за даними екс-міністра економіки, президента Київської школи економіки (KSE) Тимофія Мілованова).

Тож враховуючи зменшення кількості людей працездатного віку і збільшення при цьому людей з бойовим досвідом, компанії та організації опиняться в нових реаліях, де так чи інакше розглядатимуть кандидатів-ветеранів та ветеранок на різні посади, продовжать чи почнуть працювати з ними.

“Повернення до цивільного життя — процес довготривалий та комплексний, а масштаб виклику такий, що не тільки держава та роботодавці, а й ми всі як суспільство маємо взяти відповідальність за адаптацію ветеранів. Бо зараз вони взяли на себе відповідальність відстоювати нашу незалежність, право жити та працювати на своїй землі", — Оксана Філоненко, директорка ГО “Центр зайнятості Вільних людей”.

У рамках проєкту “Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній” компанії не лише навчаться комунікувати та працювати зі своїми мобілізованими працівниками, але й розумітимуть як наймати працівників-ветеранів, отримають інструменти та дієві поради, які сприятимуть поверненню та реадаптації ветеранів на роботу.

Участь в проєкті безоплатна.

Проєкт складається з двох етапів: 

  • Базова навчально-консультаційна програма - складається з двох тренінгів “Особливості комунікації та ефективної взаємодії з ветеранами” та “Як розробити дієву програму реінтеграції ветеранів у компанію : підходи, принципи, інструменти”. Період проведення: січень-лютий 2024 року.
  • Поглиблена навчально-консультаційна програма для відібраних компаній. Після участі в першому етапі проєкту три компанії отримають можливість підтримки у розробці та впровадженні індивідуальної програми реінтеграції ветеранів відповідно до своїх потреб та запитів. Програми можуть включати дослідження потреб ветеранів у компанії, розробку алгоритмів повернення до роботи ветеранів на свої робочі місця, повернення до професійної діяльності ветеранів з інвалідністю, створення для них можливостей перекваліфікації та нових професійних можливостей, особливості підтримки та повернення жінок- ветеранок. Період проведення - березень - липень 2024 року.

Як зареєструватися?

Заповніть, будь ласка анкету за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOji1zQKP7NHIUXvWarPActEN_1AGxwPBOHYBV_W_jE8XSJg/viewform

Проєкт реалізується за підтримки урядів Великої Британії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швеції та Швейцарії.

Про нас: З 2014 року ГО «Центр зайнятості Вільних людей» займається професійною реінтеграцією ветеранів, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю, жінок та інших осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні. Ми перетворюємо кризу на розвиток, зміцнюємо потенціал кожного та надаємо можливості для професійного зростання, сприяючи стійкості та відновленню людського капіталу.

Мешканцю
Управління містом
Бізнес та інвестиції
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux