Дія

Артур Фельфнер посів п'яте місце на останньому етапі Діамантової ліги

08 липня 2024

Броварський метальник спису Артур Фельфнер вдруге в кар'єрі виступив на етапі Діамантової ліги. Українець у Парижі боровся за першість на останньому старті перед Олімпійськими іграми-2024.

Раніше Артур виступав на цьому рівні у червні 2023 року у Лозанні, Швейцарія. Тоді українець посів шосте місце з результатом 81.89 метра.

Суперниками Фельфнера на восьмому етапі ліги у Парижі стали два призери цьогорічного чемпіонату Європи – німець Юліан Вебер та чех Якуб Вадлейх. Також серед опонентів українця представник топ-5 світу литовець Едіс Матусевичус.

Перша спроба виявилась для Фельфнера невдалою – результат не зарахували. Також перша спроба не вдалась у триразового чемпіона серії Якуба Вадлейха.

З другої спроби українець метнув спис на 75.48 метра, а з третьої покращив результат – 80.48 м – і вийшов на проміжне п'яте місце.

На екваторі змагань очолював таблицю срібний призер чемпіонату Європи Вебер. З десяти спортсменів ще три спроби отримали топ-8 метальників списа.

Під час четвертої спроби українець метнув спис на 77.63 м, а п'яту не зарахували. Зрештою, найкращим результатом Фельфнера стала відстань 80.48 метра. З цим показником українець увійшов у топ-5 етапу в Парижі.

Діамантова ліга, Париж. Метання списа, чоловіки

  1. Юліан Вебер (Німеччина) — 85.91 м

  2. Андерсон Пітерс (Гренада) — 85.19 м

  3. Якуб Вадлейх (Чехія) — 85.04 м

  4. ...

  5. Артур Фельфнер (Україна) — 80.48 м

Минулого тижня світова легка атлетика (WA) надіслала підтвердження до НОК України щодо кваліфікації ще восьми українських спортсменів на Олімпійські ігри-2024. Серед них і Артур Фельфнер, який отримав запрошення до виступів на Олімпіаді-2024 за особистим рейтингом. Тепер він разом Людмилою Оляновською (спортивна ходьба) представлятиме Броварську громаду на Олімпіаді-2024.

Ці змагання запам’ятаються українським вболівальникам рекордом світу в стрибках у висоту від українки Ярослави Магучіх, якій підкорилися 2.10м. Попередній (2.09м) тримався 37 років і належав болгарці Стефці Костандіновій.

Вітаємо українських атлетів та бажаємо нових перемог на славу України!

Мешканцю
Управління містом
Бізнес та інвестиції
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux