Дія

Реалізація проєкту ЮНІСЕФ із підтримки дошкільної освіти України

01 грудня 2023

29 листопада успішно завершено навчання першої групи педагогічних працівників закладів дошкільної освіти в межах проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні», що реалізується ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» в рамках ініціативи СПІЛЬНО – програми Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ за інформаційної підтримки МОН України.

Навчання відбувалося на базі Броварського ліцею № 9, який гостинно прийняв не тільки педагогів нашої громади, а і освітян з Боярської міської ради та Великодимерської селищної ради.

На початку заходу, зі словами вітання до учасників тренінгу звернулась провідний спеціаліст департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Любов Ківшарь і побажала нових знань, плідної співпраці, цікавих знайомств та позитивних емоцій. Ірина Туник, начальник відділу дошкільних, позашкільних закладів та виховної роботи Управління освіти і науки Броварської міської ради Броварського району Київської області приєдналася до вітань і налаштувала на продуктивну роботу.

Тренером даного проєкту була Ольга Хмелєва-Токарєва, завідувач науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти, соціальний педагог, тренер з ненасильницького спілкування, коуч ICF, член Української спілки психотерапевтів, старший викладач кафедри освітнього лідерства.

Протягом трьох днів інтенсивного навчання учасники отримали теоретичний та практичний кейс нових знань про ментальне здоров’я та як про нього дбати, про психологічне консультування та різні техніки організації просвіти педагогів і батьків, про організацію роботи практичного психолога в ЗДО з урахуванням реалій сьогодення, а також змогли відновити власний ресурс, відкрити для себе дієві психолого-педагогічні інструменти для налагодження ефективної взаємодії всіх учасників освітнього процесу. І як результат – маємо 25 сертифікованих тренерів, що зможуть поширити у своїх колективах техніки виявлення симптомів стресу у дітей, навчити педагогів надавати допомогу дітям у подоланні тривоги та забезпечити емоційну підтримку, ознайомити з електронними ресурсами, які можна використовувати під час організації роботи в дистанційному форматі та як утримувати баланс стресостійкості педагогу в цей складний час воєнного стану в країні. Було пізнавально та цікаво.

А ми рухаємось далі, попереду навчання ще 2 груп!

Мешканцю
Управління містом
Бізнес та інвестиції
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux