Дія

Фотовиставка "Мальовнича Німеччина"

20 листопада 2023

Сьогодні у місті Бровари почала діяти фотовиставка "Мальовнича Німеччина" фотохудожника Отмара Візеннегера, керівника Клубу любителів фото і відео Siemens у м.Ерланген (ФРН), яку урочисто відкрили Броварський міський голова Ігор Сапожко, бургомістр Ерлангену Флоріан Янік та автор фотовиставки Отмар Візеннегер.

Користуючись нагодою, Ігор Сапожко висловив подяку німецькому порідненому місту за постійну підтримку Броварської громади. Дружні зв’язки, започатковані у 2022 році, мають неабиякий результат. Це і переданий нам комунальний транспорт, і допомога та співпраця в медичній, освітній, спортивній та соціальній галузях, а відтепер - запровадження спільних культурних проєктів.

Фотовиставка "Мальовнича Німеччина" Отмара Візеннегера представлена 9 картинами із зображенням німецьких міст, обраних у відповідності до наукової праці Йоганна Вольфганга фон Гете, присвяченої кольорам, та 10 картинами для дітей про тварин. 

Великий Гете першим зайнявся теорією кольору та у 1810 році опублікував свою працю «Вчення про колір» — результат декількох десятиліть наполегливої праці.

Біля кожної роботи представлено цитату з наукової праці “Вчення про колір” українською та німецькою мовами.

Автор фотовиставки Отмар Візеннегер народився у березні 1960 року в Австрії. Почав займатися фотографією в період отримання технічної освіти в навчальному закладі у передмісті Відня. У 1981 році переїхав до німецького міста Ерланген.

З 2015 року почав експериментувати з кольором фотографій та формами об’єктів: “Я приділяю увагу яскравості кольору та незвичним формам. Мені подобаються денатуровані та яскраві кольори, найулюбленішими є блакитний та зелений”.

За допомогою кольорів фотограф робить різноманітні акценти та впливає на уяву та відчуття глядача, відкриває йому нове та незвичне у повсякденному.

Пан Отмар відвідав 35 країн світу, фотографуючи людей, тварин та пейзажі.

Його улюблена пора доби для створення пейзажів – ранок або вечір: “Мені подобається фотографувати міста в різних країнах світу, будь то Рим, Париж чи Відень, але німецькі міста мають особливий колорит та самобутність. Фотовиставкою я прагнув показати українському глядачу стриманість та чуттєвість, спокій та величність німецьких міст”.

Броварчани та гості нашої громади можуть відвідати фотовиставку у приміщенні  Броварського міського краєзнавчого музею за адресою: вул. Героїв України,6.

Мешканцю
Управління містом
Бізнес та інвестиції
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux