Дія

Урок Мужності на тему: «Вони вистояли – не витримав бетон» з циклу «Незламні герої»

24 січня 2024

23 січня 2024 року Центр національно-патріотичного виховання Броварської міської ради Броварського району Київської області на базі культурно-інноваційної платформи «ТепЛиця» провів Урок Мужності на тему: «Вони вистояли – не витримав бетон» з циклу «Незламні герої» до Дня вшанування захисників Донецького аеропорту.

Захід відвідали вихованців ЦНПВ та учні закладів загальної середньої освіти Броварської міської територіальної громади. На зустріч були запрошені ветерани: Олександр – колишній військовослужбовець, командир бойової машини, що проходив службу в складі 72-ї ОМБР імені Чорних Запорожців, яка в 2014-му році носила назву «Красноградсько – Київська», Олександр – колишній військовослужбовець, гранатометник АГС-17 роти вогневої підтримки 11-го окремого мотопіхотного батальйону "Київська Русь".

Захід було проведено з метою висвітлення Героїчної оборони Донецького аеропорту, яка тривала 242 доби та стала однією з вагомих і трагічних сторінок неоголошеної росією війни проти України. 

Воїни, які захищали ДАП стали легендою. Ці воїни – звичайні чоловіки – сусіди, брати, батьки, чоловіки, сини – є прикладом героїзму українських захисників, які оточені ворогами змогли вистояти. «Вони вистояли! Не витримав бетон!» – ця фраза увійшла в історію разом з подвигом наших воїнів – захисників ДАПу. Ця фраза підкреслює стійкість, безстрашність і непереможність. За надлюдську витримку захисників ДАПу сепаратисти назвали кіборгами. Ворог намагався пояснити причину того, що озброєні проросійські бойовики не можуть зломити запеклий опір оборонців аеропорту. Українські кіборги стали символом української мужності та оплотом українського духу.

Для нас зараз – це не просто історія. Це приклад того, як треба боротись за нашу країну. Коли людська стійкість міцніша за сталь і бетон. Коли честь і гідність понад усе. Кіборги назавжди залишаться в історії символом непереможності України!

Урок Мужності пройшов у форматі діалогу. Представники учнівської молоді активно вели діалог з гостями, отримали відповіді на питання про оборону ДАПу.

Запрошені ветерани в хронологічній послідовності розповіли про героїчну оборону Донецького аеропорту та шахти Бутівки. Поділилися спогадами про бої, в яких брали участь.

За свободу та незалежність Української держави боролися наші пращури, за єдність та суверенність України щитом стоять сьогодні наші Захисники.

Тож єднаймося в спільному прагненні миру, свободи та Перемоги! Наша єдність – наша зброя!

Мешканцю
Управління містом
Бізнес та інвестиції
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux